↑  terug naar boven  ↑
donderdag 29 augustus 2013

We beginnen weer

Hopelijk heeft iedereen van de zomer en het mooie weer kunnen genieten.

Vanaf maandag 2 september 2013 start de Doenerij weer met de activiteiten. De computerlessen starten op dinsdag 10 september.
Vanaf donderdag 12 september bent u weer van harte welkom bij het Eetcafé.

Gauw tot ziens.

donderdag 21 juni 2012

Uitnodiging:
Jaarlijkse barbecue van de Doenerij op donderdag 21 juni

Hallo iedereen. Wij van de Doenerij zijn bezig met het organiseren van de jaarlijkse barbecue van de Doenerij. Hiervoor willen we graag iedereen uitnodigen.

De barbecue is op 21 juni in de Salaamander en het zal om 16.00 uur beginnen. Dit festijn kost € 4,50 per persoon, kinderen t/m 12 jaar € 2,00. Er zullen 2 barbecues vlammen: 1 voor Halal vlees en 1 voor niet-Halal vlees, met snacks en drankjes.
We hopen hiermee het gewenste doel te behalen en dat is:

een leuke middag voor deelnemers, activeringsmedewerkers, medewerkers van de gemeente en mensen uit de wijk die het leuk vinden om mee te genieten van de lekkernijen.


Wilt u samen met ons genieten van een gezellige middag en mee eten van de lekkere dingen van de barbecue, dan kunt u zich tot en met 19 juni opgeven bij de Doenerij per mail of telefoon.

Telefoonnummer: 0345-778135
Emailadres: info@doenerij.nl
Adres:

De Doenerij (in de Salaamander)
Heijmanslaan 2
4102 JA Culemborg

Lees verder ...

Verberg tekst ...

woensdag 9 mei 2012

Uitnodiging: Henna Feest

Henna staat symbool voor het vieren van je vrouwelijkheid.
Fatima Azizi gaat regelmatig terug naar haar geboorte dorp Figuig in Zuidoost Marokko. Daar heerst nog veel armoede. Fatima is een Henna-Artieste. De opbrengsten van haar werk gaat naar een goed doel in Figuig. Wij nodigen jou van harte uit bij dit Henna feest aanwezig te zijn.

Er wordt een kleine bijdrage gevraagd van ongeveer € 2,50 als je een Henna Tekening wil laten plaatsen. Voor eten, drinken, muziek en dans wordt gezorgd. Wij hopen samen met jou er een heel gezellig feest van te maken.


Op woensdag 9 mei 2012 van 09.30 – 11.30 uur in
  Het Trefpunt
  Schoolhof Oost Culemborg


Project “De Maatjes het Trefpunt”

Lees verder ...

Verberg tekst ...

woensdag 23 november 2011

Afscheid van Wim

Op woensdagochtend 23 november was er een samenzijn in het schilderlokaal met betrokkenen van de Doenerij om op eigen manier afscheid van Wim Eijkelkamp te nemen. Ook enige familieleden waren daarbij aanwezig. Veel herinneringen aan Wim werden met elkaar gedeeld. Een mooi en warm afscheid.
Zie in memoriam pagina voor meer informatie over Wim.

vrijdag 24 juni 2011

Barbecue op 24 juni

De hele week werd er storm, wind en regen voorspeld, maar op vrijdag 24 juni om 13.00 uur breekt de zon door en verdween voorlopig niet meer. Wat een geluk want we hadden een barbecue georganiseerd voor alle WWB-ers in Culemborg.

Het was een gezellige bijeenkomst en het liep allemaal gestroomlijnd. De eerste grote activiteit met de nieuwe groep activeringsmedewerkers. We hebben bewezen dat de samenwerking heel goed is. De barbecue stond uiteraard buiten (1 voor halal vlees en 1 voor niet halal vlees) gegeten hebben we binnen. Op de foto’s is dat goed zichtbaar. De foto’s zijn gemaakt door Stien Polman. Stien heeft zich ontwikkeld als de hoffotograaf van de Doenerij. U zult steeds meer foto’s van haar op de website en in de nieuwsbrief zien. Het organiseren van deze barbecue beviel zo goed dat we meteen besloten hebben om er volgend jaar weer een te organiseren. Komt u dan ook?

Lees verder ...

Verberg tekst ...

dinsdag 14 juni 2011

Uitstapje 14 juni 2011

Ieder jaar gaan de vrouwen van het Maatjesproject op stap. Ook dit jaar was dat het geval. De bus stond om 9.00 uur klaar en vertrokken we keurig op tijd.

Eerst was er een bezoek aan het stadje Marken. Het begon met appeltaart en koffie en daarna een wandeling en een bezoek aan het museum. Erg leuk en gelukkig droog weer. Daarna naar Amsterdam, met toch wel het hoogtepunt de “Albert Cuyp”. Voor de niet kenners: In deze straat staat iedere dag een lange rij kraampjes waar je dus van alles kunt kopen. Dat is dan ook gelukt!!
Daarna naar de bus terug naar Culemborg. Geen files dus mooi op tijd. Het was een leuke en gezellige dag. Hopelijk volgend jaar weer!

Lees verder ...

Verberg tekst ...

juni 2011

Aankondiging - Culemborg zomeractiviteiten

Gaat u niet op vakantie maar heeft u toch zin om iets leuks te doen?
ELK welzijnswerk en de Doenerij verzorgen in de zomervakantie samen activiteiten. In de week van 4 en 11 juli en 1 en 8 augustus worden er diverse activiteiten aangeboden.

 • Op de maandagen in de Treffer (Otto van Reesweg naast garage Crum) en op woensdagen bij de ELK locatie (Heimanslaan 1)
  kunt u van 9:30-11:00 uur koffie drinken (€ 0,50 per kopje) en een spelletje spelen.
 • Op de dinsdagen is er het babbeluurtje van 9:30-10:30 uur bij de Doenerij.
 • Op de woensdagen kunt u ook schilderen bij de Doenerij
  van 9:30-12:00 uur (kosten € 1,50 incl. materiaal en koffie of thee).
 • Op donderdag 7 juli maken we een fietstocht naar Leerdam.
  Vertrek vanaf de Salaamander om 10:00 uur en we zijn om 16:00 uur terug.
 • Op donderdag 11 augustus gaan we van 9:30 uur tot 15:30 uur carpoolend naar de Botanische tuinen in Utrecht (entree € 6,50).
Voor het schilderen, de fietstocht en het uitje naar de Botanische tuinen kunt u zich opgeven bij Alice Versluis: ELK welzijnswerk: 0345-515227 of bij Wim Eykelkamp: Doenerij: 0345-778135. Lees ook het persbericht van ELK welzijnswerk in de Culemborgse Courant.
En nu maar hopen op mooi weer.

Lees verder ...

Verberg tekst ...

vrijdag 27 augustus 2010

Nieuws - VROM beloont Culemborg om inburgeringsvoorzieningen

In het volgende Culemborgse Courant artikel wordt de Doenerij genoemd VROM beloont Culemborg om inburgeringsvoorzieningen.

vrijdag 30 juli 2010

Fietstocht naar Wijk bij Duurstede

Ook bij de fietstocht op 30 juli hadden we prachtig weer. We zijn gestart met het drinken van een lekkere kop koffie bij 'Lekkers aan de Lek'.

Na met het pontje overgestoken te zijn we verder langs de Lek naar Wijk bij Duurstede gefietst. Daar hebben we gepicknickt in de tuin rond het Kasteel. Het bezoek aan Wijk hebben we afgesloten met een bezoek aan de mooie beeldentuin de Pruimengaard. Daarna zijn we aan de andere kant van de Lek weer teruggereden naar Culemborg. Ook nu een fietstocht door een prachtige omgeving in een ontspannen(de) en gezellige sfeer.

Lees verder ...

Verberg tekst ...

woensdag 21 juli 2010

Picknick bij de Doenerij

Op 21 juli hebben we een picknick gehouden met deelnemers. Een flinke groep mensen verzamelden zich onder bomen achter de Salamaander en in een gezellige sfeer werd er gegeten en gedronken en babbelden de mensen met elkaar. Ook nu hadden de medewerkers van de Doenerij erg hun best gedaan om deze activiteit te laten slagen.

woensdag 14 juli 2010

Oud-Hollandse Doenerijdag in de Salaamander

14 juli stond de Doenerijdag gepland: een grootscheeps opgepakte activiteit waar alle activeringsmedewerkers van de Doenerij een rol in hadden. Achter de Salamaander waren een aantal kramen opgesteld waarin de medewerkers samen met de deelnemers lieten zien wat voor mogelijkheden de Doenerij allemaal biedt.

Jammer genoeg was er weinig belangstelling van zowel deelnemers als buitenstaanders. De bezoekers die er kwamen werden overladen met aandacht en bleven dan ook geruime tijd bij de diverse kramen stil staan (of zitten). Er werden poffertjes gebakken en ijsjes geserveerd. Ook wethouder Huub van Oorschot en wijkmanager Anneke de Liefde wisten ons te vinden en spraken uitgebreid bij de diverse kramen.
Zie ook de artikelen Doenerijdag in wijkcentrum de Salaamander en Breien onder tropische temperaturen in de Culemborgse Courant.

Lees verder ...

Verberg tekst ...

woensdag 7 juli 2010

Fietstocht naar Buren

Op 7 juli hadden we een fietstocht naar Buren. Wat was het warm op die dag! Maar dat weerhield ons er niet van om rond 10 uur te verzamelen bij de Doenerij en met een groepje enthousiaste fietsers de tocht naar Buren te beginnen.

Onderweg probeerden we zoveel mogelijk in de schaduw te fietsen en af en toe een extra rustpauze in te lassen. Aangekomen in Buren hebben we eerst in de schaduw van de kerktoren wat gedronken en daarna op het door bomen overdekte terras van 'De Pannenkoekenbakker' heerlijk geluncht. Een korte rondwandeling door dit mooie stadje stond ook op het programma. Via een andere route zijn we weer naar Culemborg teruggereden.

Lees verder ...

Verberg tekst ...

dinsdag 20 april 2010

Nieuws - Afscheidsreceptie wethouder Verbeij

In het volgende Culemborgse Courant artikel wordt de Doenerij genoemd Afscheidsreceptie wethouder Herma Verbeij.

dinsdag 30 maart 2010

Nieuws - Expositie schilderijen Doenerij in Stadskantor

In het volgende Culemborgse Courant artikel wordt de Doenerij genoemd Expositie schilderijen De Doenerij in Stadskantor.

woensdag 30 september 2009

Nieuws - Hoe denkt de raad over Terweijde?

In het volgende Culemborgse Courant artikel wordt de Doenerij genoemd Hoe denkt de raad over Terweijde?.

april 2009

Nieuws - Daling bijstandsgerechtigden

In de volgende twee Culemborgse Courant artikelen wordt de Doenerij genoemd Culemborg 6de bij sterkste dalers bijstandsuitkeringen en PvdA enthousiast over daling bijstand.

woensdag 1 april 2009

Klussendienst in Culemborg

Dinsdag 7 april was de aftrap van Klussendienst in de Salaamander. De Doenerij heeft voor de catering gezorgd in de vorm van een gezellige borrel.
De Klussendienst wordt georganiseerd door het servicebureau Stichting Dienstwerk.

Werkzoekenden in de gemeente Culemborg voeren de klussen uit. Van tuinhulp tot allerlei praktische karweitjes in huis of eenvoudige zorgtaken, zoals boodschappen doen of mee uit wandelen gaan. Huurders van KleurrijkWonen hoeven geen contributie te betalen voor Dienstwerk en de klussendienst. Heeft u nog klussen in en om het huis die dringend gedaan moeten worden? Neem dan contact op met de stichting Dienstwerk Rivierenland. Dat kan per telefoon (0345-533933) of e-mail (info@dienstwerk.nl). Dienstwerk bespreekt de precieze klus met u en maakt een schatting van de kosten. U rekent achteraf met Dienstwerk af.
Aanbieding: Vanaf 1 april 2009 kunt u uw Woongoudpunten bij KleurrijkWonen inruilen voor waardebonnen van Dienstwerk die u kunt gebruiken voor de klussendienst. Voor 45 Goudpunten ontvangt u een waardebon van € 7,50.

Lees verder ...

Verberg tekst ...

maandag 16 maart 2009

Formulierenbrigade van start

In het artikel in de Culemborgse Courant kunt u het laatste nieuws over de formulierenbrigade lezen. Een aantal brigadisten werken in deeltijd voor de Doenerij en de anderen zijn voor deze klus geselecteerd door de Gemeente.

maandag 9 februari 2009

Bezoek van Staatssecretaris Jetta Klijnsma

Jetta Klijnsma, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, bezocht op 9 februari de Doenerij.

Mevrouw Klijnsma kreeg een uitgebreide toelichting op de activiteiten die de Doenerij organiseert. Zij sprak met enkele deelnemers en medewerkers van het activeringscentrum.
Zie ook het artikel in de Culemborgse Courant.

Lees verder ...

Verberg tekst ...

vrijdag 30 januari 2009

Bezoek lid Tweedekamer Hans Spekman

Vrijdag 30 januari kwam het PVDA 2e Kamerlid Hans Spekman kijken en ervaren wat er zoal de afgelopen periode bij De Doenerij tot stand gebracht is.

Vanaf 10 uur die ochtend werden hij en veel andere belangstellenden, waaronder wethouder Herma Verbeij en veel plaatselijke politici en ambtenaren van de gemeente Culemborg, gastvrij ontvangen bij de Doenerij. Onder het genot van koffie, thee en overheerlijke, door de dames van de naaiclub gemaakte koekjes, ontstond er tijdens de onderlinge gesprekjes een gezellige sfeer. De informele sfeer werd verder nog versterkt doordat alle gasten zich creatief konden uitleven op een groot schildersdoek waaruit die ochtend een waar “kunstwerk” zou ontstaan. Na welkomst-woorden van afscheid nemend coördinator Juriaan Otto, zijn opvolgster Jeanne Pullens, wethouder Herma Verbeij en een reagerend woordje van Hans Spekman werden de gasten in groepjes verdeeld. Zij gingen langs alle tafels waar de deelnemers van de verschillende activiteiten binnen De Doenerij konden vertellen over wat zij doen en konden laten zien wat zij zoal gemaakt hadden bij het handwerken en schilderen. Van de gelegenheid werd goed gebruik gemaakt door de gasten om van de deelnemers zelf te horen wat hen motiveerd om actief te zijn binnen De Doenerij en vragen te beantwoorden die bij hen leefden. Rond het middaguur werd de bijeenkomst ten slotte afgerond met een fantastische internationale lunch die gemaakt was door de mensen van de kookclub en waar, gezien de reacties, volop van genoten werd! Het was, om af te sluiten, denk ik een zeer geslaagde bijeenkomst waarbij de Doenerij goed, vooral door het enthousiasme van de deelnemers zelf, haar belang heeft laten zien!

Lees verder ...

Verberg tekst ...

donderdag 29 januari 2009

Afscheid van onze coördinator Juriaan Otto

Op zijn laatste dag als onze coördinator heeft het team met een gezellig etentje afscheid genomen van Juriaan Otto. Hij heeft dertien maanden lang leiding gegeven aan de opbouw van het Maatschapelijk Activeringscentrum. Nu gaat hij zijn talenten inzetten in Tiel om daar een soortgelijke organisatie te realiseren.

mei 2008

Nieuws - Algemene beschouwingen CDA-fractie

Alle mensen achter de Doenerij worden geprezen in een artikel over de algemene beschouwingen van de CDA-fractie in de Culemborgse Courant.

oktober 2008

Film: de Doenerij

Ten behoeve van een internationaal congres, heeft Linde ten Broek een film gemaakt over de Doenerij als reïntegratieinstrument. Het is een interview met onze (toenmalige) coördinator Juriaan Otto, Shaarda Hassan, Tessa Vink en een deelneemster.

woensdag 1 oktober 2008

Bezoek CDA statenfractie aan Culemborg

De CDA statenfractie was op bezoek in Culemborg en heeft bij de Doenerij de lunch gebruikt. De aanwezigen hebben ook met ons kennis gemaakt en rondgekeken bij een aantal activiteiten. De Kookcafé leden hebben weer enorm hun best gedaan om een goed verzorgde lunch te serveren.
Zie ook het artikel in de Culemborgse Courant.

woensdag 1 oktober 2008

Formulierenbrigade van start

Sinds 1 oktober is er een formulierenbrigade in oprichting. De Doenerij kende al een spreekuur waar mensen geholpen werden bij het invullen van allerlei formulieren. Wij deden dit al zo'n jaar lang. Vanaf nu worden we versterkt door professionals.
Klik hier voor het persbericht afkomstig van de Gemeente Culemborg site (geef een zoek opdracht naar formulierenbrigade).
Zie ook het artikel in de Culemborgse Courant.

zaterdag 20 september 2008

Week van de Vooruitgang

De Doenerij verzorgt lunch. Lees verder het artikel in de Culemborgse Courant.

woensdag 3 september 2008

Een spontaan verslag op hyves.nl van Linde ten Broek

Lees op hyves.nl het spontane verslag over de Doenerij met de titel "Als je helemaal jezelf kunt zijn stimuleer je anderen dat ook te zijn".

zaterdag 12 juli 2008

Culemborg Bijvoorbeeld

Zaterdagmiddag 12 juli was het plein bij het stadskantoor ingericht met kramen die als thema hadden 'Culemborg de wereld in'. Culemborgers die zich inzetten voor goede doelen, lieten zien welke doelen zij steunen.

De Doenerij was gevraagd om namens Unicef multiculturele hapjes te maken en te verkopen. Shaarda Hassan en haar kookgroep hadden o.a. saucijzenbroodjes gemaakt, Egyptische cake gebakken en bara’s bereid. Dat de hapjes in de smaak vielen,bleek wel uit het feit dat de kraam druk werd bezocht.

Lees verder ...

Verberg tekst ...

zaterdag 5 juli 2008

Opzomeractie Terweijde

Het kookcafé onder leiding van Shaarda Hassan is erg actief. Niet alleen wordt er iedere donderdag gekookt voor eters bij de Doenerij, ook op zaterdag 5 juli j.l. was de kookploeg van de Doenerij actief tijdens de opzomer-actie in Terweijde.

Opzomeren betekent: klaar maken voor de zomer, dus iedereen kon zijn troep kwijt in containers en de bewoners maakten met elkaar de buurt weer schoon ,netjes en leefbaarder. De Doenerij ondersteunde de wijkbewoners met lekkere hapjes en heerlijke soep. Deze lekkernijen vonden gretig aftrek in de buurt. Deze actie was in samenwerking met BetuwsWonen. Culemborg “Bijvoorbeeld” Zaterdagmiddag 12 juli j.l. was het plein bij het stadskantoor ingericht met kramen die als thema hadden 'Culemborg de wereld in'. Culemborgers die zich inzetten voor goede doelen, lieten zien welke doelen zij steunen. De Doenerij was gevraagd om namens Unicef multiculturele hapjes te maken en te verkopen. Shaarda Hassan en haar kookgroep hadden o.a. saucijzenbroodjes gemaakt, Egyptische cake gebakken en bara’s bereid. Dat de hapjes in de smaak vielen,bleek wel uit het feit dat de kraam druk werd bezocht.
Zie ook de artikelen uit de Culemborgse Courant "Opzomeren in Terweijde" en "Kleurijk Terweijde is nu 'fleurrijk'".

Lees verder ...

Verberg tekst ...

juli 2008

Meer dan 100 deelnemers bij de Doenerij

Het gaat goed met de Doenerij! In december hadden we nog ‘maar’ 48 deelnemers, maar onlangs zijn we het mooie aantal van 100 gepasseerd. Om precies te zijn doen er nu 109 mensen mee aan een van onze 11 activiteiten. Een kwart daarvan doet zelfs meer dan één ding: 22 mensen nemen deel aan twee activiteiten, vijf mensen aan drie, en twee personen doen elke week maar liefst vier verschillende dingen. Maar… ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ – dus nieuwe deelnemers zijn nog steeds van harte welkom.
Zie ook het artikel in de Culemborgse Courant.

mei 2008

Nieuws - Reïntegratiebeleid in Culemborg werpt vruchten af

De Doenerij wordt genoemd in een artikel over het Reïntegratiebeleid in de Culemborgse Courant.

donderdag 15 mei 2008

Gezellige Open Dag

De Open Dag van de Doenerij op donderdag 15 mei was een gezellige bedoening. De medewerkers van de Doenerij hadden besloten om voor de mensen in Culemborg de deuren te openen en aan iedereen te laten zien wat er hier allemaal aan activiteiten wordt georganiseerd.

Er werd gekookt, geschilderd, gehandwerkt, ‘gebabbeld’ en yoga les gevolgd. Daarnaast was er informatie over zwemmen, computeren, kinderopvang, taallessen, het ROC, ‘Uitkomen met Inkomen’ en Kruiswerk. In de Salaamander was het een komen en gaan van bekenden die al aan activiteiten deelnemen, maar ook mochten we nieuwe gezichten begroeten die voor het eerst een kijkje kwamen nemen. In totaal hebben 25 mensen zich voor de activiteiten aangemeld. Twaalf daarvan hadden nog niet eerder meegedaan met activiteiten van de Doenerij. Al met al kijken we terug op een goed bezochte middag en verwelkomen we graag de nieuwe deelnemers. Mensen die na het lezen van deze nieuwsbrief ook mee willen doen met activiteiten, worden van harte uitgenodigd eens bij ons binnen te lopen. Op dinsdagochtend 09:30 uur is er bijvoorbeeld ons ‘Babbeluurtje’ waar geïnteresseerden in alle rust met onze Femmie en Dora kunnen praten over de activiteiten die we aanbieden.

Lees verder ...

Verberg tekst ...

februari 2008

project "De Ommezwaai"

Het project "De Ommezwaai" is van start gegaan....
Zie ook het artikel in de Culemborgse Courant.

donderdag 18 oktober 2007

Opening Doenerij

Zoals we reeds hadden bericht is op 18 oktober 2007 het activeringscentrum in Culemborg open gegaan. De activeringsmedewerkers hadden de voorafgaande weken keihard gewerkt om de opening van het activeringscentrum Culemborg tot een feestelijke gebeurtenis te maken. En dat was goed te zien!

De zaal was uitgebreid versierd en iedereen werd onthaald met een kopje koffie of (munt)thee met een heerlijk stukje Egyptische cake. Wethouder Verbeij verrichte de officiële opening door het bekend maken van de naam van het activeringscentrum. De naam Doenerij werd voor iedereen goed zichtbaar door het onthullen van een kunstwerk gemaakt door Tessa Vink (zelf activeringsmedewerker). Aan de hand van allerlei attributen wordt uitgebeeld welke activiteiten er te doen zijn in de Doenerij. Na het officiële gedeelte was het tijd voor een hapje en een drankje. Het doel van de Doenerij werd tijdens het eten weer eens onderstreept, namelijk: voor en door de deelnemers. Het eten in buffetvorm was bereid door geïnterviewden. Zo kon er o.a. gesmuld worden van Russisch gevuld brood, Bara's, en Afrikaanse rijstsalade. Ook aan de kinderen was gedacht. Die hadden de gymzaal tot hun beschikking waar 2 glijbanen en een basket stonden. Voor de creatieve kinderen was er gelegenheid tot kleuren of het maken van een dansje op muziek. De kinderen hebben heerlijk gesmuld van de saucijzenbroodjes en bananenchips. Dat het eten iedereen goed smaakte bleek wel uit de vele lege schalen na afloop, op het buffet. Om kwart over zeven liep het feest op zijn einde. Dat heel veel mensen het naar hun zin hadden bleek wel uit de vele positieve reacties die er kwamen toen men vertrok. Geïnterviewden kwamen vaak nog speciaal gedag zeggen tegen hun interviewer. We kijken terug op een zeer geslaagd openingsfeest.

Lees verder ...

Verberg tekst ...