↑  TERUG NAAR BOVEN  ↑

Welke activiteiten organiseert de Doenerij?

Onze activiteiten gaan van koken, breien en zwemmen tot taal- en computerles.

Sommige activiteiten zijn er het hele jaar door, andere worden als cursus gegeven. Sommige zijn gratis, voor andere betaalt u een kleine bijdrage.

Hieronder ziet u ons actuele activiteitenrooster. Klik op een activiteit voor meer informatie.

Activiteit Tijd opm
Informatie en doorverwijzing
Healthcenter Culemborg (aanmelden voor goedkoper sporten) *1
Klussendienst (informatie) *1
Maandag
Wandelen vanuit ’t Trefpunt 10:30 - 11:30
Naailes 13:00 - 15:00
Dinsdag
Computerles (beginners en gevorderden) 9:00 - 12:15 *3
Babbeluurtje 9:30 - 10:30
Spreekuur formulierenbrigade (Salaamander en stadskantoor) 9:30 - 11:30
Naailes 13:00 - 15:00
Woensdag
Maatjesproject (Doenerij) 9:00 - 11:30
Maatjesproject (’t Trefpunt) - gymnastiek 9:00 - 11:30 *6
Schilderen 9:30 - 12:00 *2
Donderdag
Starterstaalles voor allochtone vrouwen 9:00 - 11:30
Leren zonder grenzen (voor allochtone vrouwen en mannen) 9:30 - 11:30
Spreekuur formulierenbrigade (Salaamander) 13:30 - 15:30
Wandelen vanuit ’t Trefpunt 13:00 - 15:00
Handwerken 13:00 - 15:00
Kookcafé 13:00 - 19:00
Eetcafé (we beginnen met eten om 17:15) 17:00 - 19:00 *4
Vrijdag
Zwemmen (om 8:45 verzamelen voor zwembad) 8:45 - 11:00 *5
Naailes (Huis van de Buurt) 9:30 - 11:30
Spreekuur formulierenbrigade (stadskantoor) 9:30 - 11:30
 

Meedoen?!

Wilt u misschien meedoen aan een activiteit? Leuk! U bent van harte welkom om een keer te komen kijken. Meteen aanmelden kan natuurlijk ook. En als u niet goed weet wat bij u past, helpen wij u graag dat uit te vinden! Ook uw ideeën en tips voor activiteiten horen wij graag.

Om te zien hoe u contact met ons kunt opnemen klik hier. Of vraag uw contactpersoon bij de gemeente om meer informatie.


Babbeluurtje

Gezellig samen zijn met koffie, thee en koekjes ongedwongen praten met elkaar. Een gelegenheid om andere mensen tegen te komen en je verhaal kwijt te kunnen. Het Babbeluurtje is voor veel van onze deelnemers de eerste activiteit waaraan ze deelnemen. Velen gaan daarna meedoen aan één van onze andere activiteiten.
Waar: de Salaamander.
Kosten: geen!

Babbeluurtje

Computerles

Voor mensen die nog heel weinig ervaring hebben met de computer verzorgen we computerlessen voor zowel beginners als voor gevorderden. Deze duren 10 weken aaneengesloten. De deelnemers leren vooral omgaan met de programma's Word en Excel, mailen en internetten.
Waar: in de Salaamander, de computerruimte.
Kosten: geen, wel €20 borg die je bij voldoende deelname (8 van de 10 lessen) na de laatste les weer terug krijgt.

Computerles

Eetcafé

Het Eetcafé is ontstaan uit de activiteit Kookcafé. In het begin aten alleen de deelnemers van deze activiteit en enkele medewerkers samen. Door veelvuldige vraag van mensen om mee te mogen eten is hier het Eetcafé uit ontstaan. In juni 2008 zijn we hiermee gestart. In de Doenerij Nieuwsbrief worden de menu's voor circa 4 weken vooruit vermeld.
Waar: in de Salaamander.
Kosten: per keer €5,00 en kinderen tot 12 jaar €2,50, maaltijd meenemen in eigen bakje kost €4,00.
Hoe: Als u mee wilt eten moet u zich opgeven voor woensdag 12:00 uur.


Handwerken

Tijdens deze activiteit staat gezelligheid en contact met anderen voorop. Natuurlijk ook leren handwerken (breien en haken). Wij zorgen voor de koffie, thee en de koekjes. U neemt zelf wol of katoen mee om iets van te maken. Bij de Doenerij zijn brei- en haaknaalden te leen.
Waar: de Salaamander.
Kosten: geen!
Zelf meenemen: wol of katoen om iets van te maken.

Handwerken

Healthcenter aanbieding voor goedkoper sporten

Heeft u overgewicht? Bent u snel buiten adem? Of wilt u gewoon gezellig sporten met vrienden en vriendinnen, gebruik maken van de sauna; dan kunt u bij Healthcenter Culemborg een lidmaatschap ‘Onbeperkt Fitness’ voor een jaar afsluiten voor een spectaculaire prijs. Het is een persoonlijk lidmaatschap dat wordt aangeboden via de Doenerij. Met het lidmaatschap kunt u onbeperkt gebruik maken van de fitness/aerobics faciliteiten behorende bij het gekozen lidmaatschap. Het lidmaatschap wordt schriftelijk aangegaan voor 12 maanden en is bedoeld voor mensen met een WWB uitkering in de leeftijd van 18 tot 65 jaar. De regeling geldt zolang een deelnemer in de WWB zit!
Waar: Healthcenter Culemborg, Parallelweg West 13,
Tel: 0345-549920, Email: info@healthcenter-culemborg.nl
Kosten: €15,95 per maand (dagelijks 12:00–17:00, vrijdag’s tot 19:00) of €25,95 per maand onbeperkt.
Hoe: U meldt zich eerst aan bij de Doenerij en tekent een formulier waarmee u toestemming geeft aan de Doenerij om eens in het half jaar bij de gemeente te controleren of u nog in de WWB zit. Als blijkt dat u een WWB uitkering heeft dan geven wij uw gegevens door aan het Healthcenter die vervolgens contact met u opneemt voor een intakegesprek.

Healthcenter Culemborg logo

Klussendienst Culemborg

Sinds april 2009 biedt Dienstwerk in samenwerking met KleurrijkWonen een klussendienst aan voor eenvoudige klussen. Als u denkt dat u hier gebruik van wilt maken kunt direct contact opnemen met Dienstwerk of u kunt informatie krijgen via de Doenerij. Op onze nieuwspagina vindt u uitgebreide informatie over deze klussendienst.
Kosten: eenvoudige klussen kosten u €7,50 per uur, verder in overleg met Dienstwerk


Kookcafé

Sinds het begin (oktober 2007) is Shaarda gestart met een klein groepje deelnemers met een Kookclub later Kookcafé genoemd. Inmiddels hebben andere activeringsmedewerkers haar taak overgenomen. Het doel is simpelweg lekker multicultureel koken (en eten) voor elkaar en daarmee in elkaars (vaderlandse) keuken mee kijken. Want de deelnemers komen van oorsprong uit allerlei landen zoals Suriname, Indonesië, Afghanistan en Nederland. Dit maakt het heel gezellig en leerzaam. Elke week kookt iemand anders van de groep. Wilt u mee eten kijk dan bij het Eetcafé.
Waar: in de Salaamander.
Kosten: geen!

Kookcafé

Leren zonder grenzen (Nederlands praten voor allochtone vrouwen en mannen)

Deze is bedacht door een (HBO) stagiaire Latifa Chouay in 2009. Aanvankelijk was deze activiteit alleen voor vrouwen van niet Turkse of Marokkaanse afkomst. Inmiddels is deze activiteit voor alle allochtone vrouwen en mannen die een redelijke Nederlandse taalbeheersing hebben maar deze nog willen verbeteren. Tevens wordt aandacht geschonken aan onderwerpen uit de Culemborgse en Nederlandse samenleving. Je oefent dus de Nederlandse taal terwijl je praat over onderwerpen als: gezondheid, opvoeding, vrijetijdsbesteding, winkelen of onderwerpen die spelen in jouw wijk.
Waar: in de Salaamander.
Kosten: geen!


Maatjes project

Dit project bestaat al sinds 2007 en is vanaf de oprichting aan de Doenerij gekoppeld. Het project is bedoeld voor allochtone vrouwen die nog weinig kennis hebben van de Nederlandse taal en gewoontes.
Wat we doen is informatie geven op allerlei gebieden. We nodigen bijvoorbeeld een deskundige op het gebied van verslaving (drugs, alcohol), schuldhulpverlening, antidiscriminatie uit om voorlichting te geven. Daarnaast wordt er iedere week gymles gegeven door een ervaren fitnessdocent (alleen in ´t Trefpunt). Ook wordt er geoefend met bijvoorbeeld het maken van telefonische afspraken met de gemeente, dokter of ziekenhuis. Soms worden er spelletjes gedaan maar altijd wordt er in het Nederlands gesproken.
Waar: er zijn twee groepen,
één vanuit ´t Trefpunt (Schoolhof Oost 32) waar de gymles wordt gegeven
één vanuit de Salaamander de Doenerij
Kosten ´t Trefpunt: gymles: €1,50 per keer
Kosten Salaamander: geen!

Maatjes oppimpen van tassen

Naailes

Op verzoek van de deelnemers zijn wij gestart met naailessen voor beginners. Deze lessen worden geleid door een vrijwilliger. We hebben in samenwerking met Stichting Betuwe Wereldwijd gezorgd voor een aantal naaimachines waarop je kunt oefenen.
Waar: in de Salaamander.
Kosten: geen!
Zelf meenemen: stof, schaar, garen, spelden etc..


Schilderen

Een deelnemer aan het woord: "Heb jij ook van die momenten dat je graag jezelf creatief uit wilt leven? En dat je het fijner zou vinden om dit niet alleen, maar gezellig samen met anderen te doen? Elke woensdagochtend kun je geheel naar eigen wens schilderen (met acrylverf). Het is daarbij helemaal niet nodig dat je over veel ervaring beschikt, het plezier in het schilderen staat voorop. Bij elkaar doen we inspiratie op en wisselen we onderling tips en ideeën uit. En dit alles onder het genot van een lekkere kop koffie of thee. Voor materialen (doeken, verf, kwasten etc.) wordt steeds gezorgd, dus wat let je om het gewoon eens te komen proberen! Je bent van harte welkom."
Waar: in de Salaamander.
Kosten: per deelnemer per keer €1,00

Schilderen

Starterstaalles voor allochtone vrouwen

Deze lessen zijn bedoeld voor vrouwen die niet in staat zijn om lessen op school te volgen. Eén ochtend in de week wordt er aandacht besteed aan de Nederlandse taal. Het doel van de lessen is om de zelfredzaamheid in de Nederlandse samenleving te vergroten. De lessen worden gegeven door twee vrijwilligers.
Waar: in de Salaamander.
Kosten: geen!

Starterstaalles voor allochtone vrouwen

Wandelen

Vind je het leuk om te wandelen loop dan gezellig met ons mee. We starten met een kopje koffie of thee. Meestal wandelen we ongeveer 5 kwartier.
We wandelen het hele jaar door.
Waar: starten vanuit ’t Trefpunt, Schoolhof Oost 32 (Achter de Poort).
Kosten: geen!


Zwemmen

Als je het fijn vindt om met anderen samen te zwemmen kan je meedoen met de zwemgroep. Iedere vrijdagochtend verzamelen we ons om 8:45 uur voor het zwembad. De activiteit duurt tot 10:30 uur. Je kunt baantjes zwemmen, van het bubbelbad, sauna en Turks stoombad gebruikmaken.
Waar: zwembad "de Meer" in Culemborg
Kosten: per keer €2 per persoon (gesubsidieerd door de gemeente!)

Zwemmen
Zwemmen
Opmerkingen bij activiteitentabel
  1. Voor meer informatie en aanmelden kunt u bij ons langskomen of bellen
  2. Kosten €1 pp
  3. Begin september 2013 starten weer computerlessen voor beginners en gevorderden, €20 borg voor 10 lessen
  4. Mee eten? Opgeven voor woensdag 12:00 uur.
    Kosten €5 pp, kinderen tot 12 jaar €2,50, ophalen of meenemen in eigen bakje(s) €4.
  5. Kosten €2 pp
  6. Kosten €1,50 pp